Oversiktsbilde av Dønfoss camping. Fossen renner forbi, folk bader og restauranten er åpen.

OM DØNFOSS CAMPING

Dønfoss Camping er plassert ved den mektige Dønfossen i naturskjønne omgivelser langs R.V. 15 i Skjåk kommune midt mellom Lom, Stryn og Geiranger. Omringet av nasjonalparkene Breheimen og Reinheimen, det er heller ikke langt til Jotunheimen.

Det er lagt stor vekt på at alt skal være bygget tradisjonsrikt i materialer som stein og tre. Bassenget er naturlig bygget bare et par meter fra den buldrende fossen.

Her har vi gjort alt for at du skal få oppleve den vakre naturen, samtidig som du har all den moderne komfort du trenger.

Om du ønsker å gjøre mer enn bare nyte naturen kan du i, og i nærheten av Skjåk finne et godt og variert tilbud for både unge og gamle. Alt fra sommerski, rafting og fiske til små-/storviltjakt og varierte turer langs buldrende juv, på fjellet og i skogen.

DØNFOSS CAMPING ER PLASSERT VED DEN MEKTIGE DØNFOSSEN

Første åpningsdag på Dønfoss. Flagget heises.

HISTORIE

I 1990 etablerte Oddbjørn og Oddny Aaboen Dønfoss camping på et skogkledd svaberg ved Dønfossen.

Oddbjørn hadde kjørt forbi området daglig i årevis og så for seg potensialet ved området med en kulp ved fossen som kunne bli et fint basseng omgitt av fantastisk natur, her kan du fortsatt se jettegrytene som ligger under bassenget. Fra første stund var det lagt vekt på at alt skulle ligge naturlig i terrenget og at det skulle brukes naturlige materialer.

I starten fantes det en liten kiosk, noen få vognplasser og svømmebassenget. Etterhvert ble det utvidet litt etter litt med hytter og vognplasser. Oddbjørn har selv vært med å lafte hyttene og laget mye av møblene som står på plassen.

Nåværende eiere har ført denne tankegangen videre. Blant annet har campingplassen eget snekkerverksted der det lages møbler, kjøkkeninnredninger og panel til bygg på campingen, og det utvides/renoveres hvert år.

Dønfoss camping har flere ganger opp gjennom årene fått utmerkelser og vunnet kåringer. Målet fremover er at vi skal fortsette å være en av Norges fineste og beste campingplasser, her skal du føle deg ivaretatt fra du kjører inn porten.

Bilde: Oddbjørn Aaboen heiser flagget på åpningsdagen 1. Juli 1990.

VERTSKAPET

Dønfoss camping er en familiedrevet campingplass. Oddny og Oddbjørn Aaboen utviklet plassen stein for stein og stokk for stokk.

I 2015 tok Charlotta Ericsson og Frode Aaboen over stafettpinnen og er i dag eiere og drivere av campingplassen. Med samme kjærlighet til plassen legger de flere steiner og flere stokker på plass med god hjelp av sine tre ivrige barn. Her er kunden i fokus og du vil mest sannsynlig treffe på dem når du besøker oss.